Studenții rar se gândesc la viitorul lor, confirmăm din proprie experiență. Este darul tinereții, al tuturor posibilitătilor, al drumului pe care încă nu îl cunoști. Dar...

În timp întotdeauna devine foarte clar faptul (senzația mai bine zis) că ar fi trebuit să începi puțin mai devreme. Haideți deci să ne lămurim pe scurt cum stau lucrurile și de ce trebuie să aplicați.

Cine vine cu ideile acestea?

Asociațiile studențești, dna. prorector Ligia Burtă responsabilă cu serviciile studențești și vizibilitatea, plus câteva birouri mici dar cu inițiativă și mai dinamice: Centrul de Consiliere si Servicii privind Cariera, Birou de Comunicare, Biroul Rețele Date Voce și Biroul Producție Media și Dezvoltare Aplicații IT.

Cui se adresează?

Studenților eligibili ai Universității din Oradea. Strict.

Despre ce este vorba?

Poți lucra ca intern în UO, diferența mare față de voluntariat fiind că vei fi pontat, plătit și deci vei avea o responsabilitate mărită, ca subordonat al structurii la care aplici. În cazul nostru vei lucra în IT. Nu trebuie să prestezi multe ore și deci nu îți va afecta orarul - gândește-te bine de ce ai venit la facultate, și vei obține un răspuns interesant: exact pentru așa ceva? Ca să te instruiești pentru un loc de muncă, să ai un salariu, să ai un status social, să interacționezi cu cei din breaslă? Va fi poate chiar cool?

Efectiv ce vă intereseaza?

Dacă rămâne că obținem 6 din 15 oameni, ne-am gandit ca doi sa vină la media și patru la rețele. În primul caz vei avea așadar de-a face cu website-urile, periatul de texte, verificări de duzină, poate chiar design/cod incipient, dacă esti talentat poate ne ajuți si cu fotografii, dar mai ales afli cum stă treaba cu web hosting-ul, o mare negură pentru mulți. La rețele nu vei face numai rețele: servicii de suport, intervenții on-site, depanări, reinstalări, devirusări. Și când vine vorba de rețelistică o să configurezi de o să tiurbi cele mai multe switch-uri pe care le-ai văzut în viața ta.

Cum se obține o bursă de internship?

Prin evaluarea dosarului de aplicant și deci acordarea unui punctaj, vezi mai jos actele. În ordinea punctajelor obținute și în funcție de necesarul structurilor solicitante vei fi unul dintre cei 15 norocoși. Pentru început - dacă merge bine, toată lumea are de gând să extindă aceste programe reciproc avantajoase.
Dosarele se vor depune la Secretariatul Prorectorului Responsabil cu Studenții și Vizibilitatea, Corpul D, etaj IV, biroul D402a, în perioada 15 – 26 martie 2018, ora 15.00.

Ce avantaje am, concret?

Serios că la întrebarea asta nu ar trebui să te gandești la bani. Vor exista, dar sunt puțini (mai bine decât nimic să spunem). Dar ai fi naiv dacă crezi că asta este miza - miza este experiența si mai ales precedentul (obții un certificat!), avantaje considerabile în viitor. Cel puțin în cazul SMIIT-ului ai șansa să te lovești de mai multă tehnologie decât în toate firmele mici-medii de IT&C din Oradea. La un loc. Nouă de ce crezi că ne place să lucrăm aici?

Aham... actele unde sunt?

Felicitări pentru nerăbdarea de a da piept cu sistemul! Poți afla detaliile oficiale și descărca actele de la această adresă, chiar în capul listei, unde scrie "Anunț" dar nu este nici un anunț https://www.uoradea.ro/Burse

Hai la noi și lucrează în IT, de aceea ești la facultate.

Și dacă îți iese și dacă nu, tot are rost - am spus că oricum căutăm voluntari suplimentari? Deci șansele sunt mai mari decât crezi, iar pe data viitoare vei avea punctaj suplimentar. Exact datorită voluntariatului în universitate.

Mult succes!


Această campanie s-a incheiat, mulțumim participanților! Cei care nu ați depus un dosar - why, why, why?