În acest tutorial vom parcurge împreună paşii necesari pentru a putea să îţi citeşti mesajele de e-mail primite pe adresa ta instituţională Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. direct din interfaţa GMail.

Într-un browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, etc) intri pe contul tău Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Accesezi secţiunea Setări a contului tău Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Aici accesează butonul Vezi toate setările


Intră în categoria Conturi şi importare


Acum hai să adăugăm contul instituţional mergând la Adaugă un cont de e-mail


Aici introdu adresa ta de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Alege Importă e-mailuri din celălalt cont al meu (POP3) și dă click pe butonul Înainte


Introdu numele de utilizator (adresa ta de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) şi parola contului tău instituţional (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.). În continuare completează formularul ca în imaginea de mai jos.


Doreşti ca din interfaţa GMail să poţi trimite mesaje de pe adresa ta instituţională Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.? Probabil da.


Poţi alege un nume distinct care să apară la Sender atunci când trimiţi mesaje de pe adresa ta Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Setările de trimitere le vei completa ca în imaginea de mai jos. Parola este parola contului tău instituţional (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)


Dupa completarea datelor Google îţi va trimite un mesaj de verificare pe adresa ta Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în care primeşti un cod și un link de activare. Poţi folosi codul care trebuie introdus în căsuța din imagine, sau accesezi linkul din mesaj.După activare trebuie să confirmi trimiterea mesajelor ca Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Acum poţi folosi contul tău instituţional Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. direct din interfaţa GMail


Mesajele primite pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. apar de acum sub eticheta creată anterior.