În sfârșit puteți discuta și la telefon cu colegii din Bibliotecă, pentru că până acum se puteau suna doar între ei. VoIP, nu oricum.

Dacă a existat o pată pe blazonul IT-ului universității aceea a fost lipsa posibilității de a suna sau a fi sunat din/către bibliotecă și spunem asta mai ales pentru că două dintre birourile SMIIT se află în clădirea bibliotecii. Majoritatea dintre dvs. cunoașteți situația: doua rețele separate și doua centrale digitale separate cu protocoale diferite, si deci o singură rețetă pentru lipsa comunicării între cele două: incompatibilitatea.

Lucrul la Bibliotecă pentru pregătirea implementării VoIP a început din cca 2016 și în permanență s-a mai tot făcut câte un mic pas în această direcție. Însă în această vară colegul nostru C. Tiurbe împreună cu omologul de la bibliotecă administratorul de resurse informatice C. Katona au reușit nu numai să inventarieze rețeaua și să o reconfigureze, dar și să o integreze complet în cea a universității. Dacă nu ne credeți că a fost mult de lucru vă invităm să vedeți rack-urile din datacenter-ul bibliotecii :) Iar ultimul pas a fost evident configurarea telefoniei digitale VoIP, subiectul acestei știri.

Deci de acum - puteți suna la Biblioteca UO.

PS: mulțumiri și studenților noștri cu burse de internship universitar care ne-au ajutat foarte mult!